Hvad er holdbarheden på sodavand og drikkevarer ?

Hvad er holdbarheden på leveret sodavand

Bliver jeres sodavand / drikkevarer for gamle, så find en oversigt og gode råd her

Jeg oplever af og til, via mit arbejde, som er salg og levering af sodavand, at mange mennesker ikke altid er opmærksomme på at der er en holdbarhedsdato på sodavand, øl, kildevand og lign. produkter.

Selvfølgelig er der en holdbarhedsdato og på en del sodavand er den lang, 12-18 måneder. Men på andre produkter er den noget kortere. Faktisk ned til omkring 2-3 måneder.

Som virksomhed der får leveret sodavand via et firma, skal man passe på med at bestille for mange sodavand af gangen. Selvfølgelig afhængig af ens forbrug af drikkevarer.

Private, forbruger som udgangspunkt mindre, men ved køb af sodavand på tilbud, kan man hurtigt komme til at købe for meget og så løber det på datoen.

Hvilke drikkevarer skal man holde øje med?

Light og Zero produkter skal man generelt holde øje med. F.eks. har Coca-Cola sodavand 12 måneders holdbarhed, hvorimod Coca-Cola Light og Coca-Cola Zero kun 6 måneders holdbarhed fra produktionsdato. Hvis man så antager at det står 1-2 måneder hos supermarkedet/leverandøren, så er går tiden hurtigt.

Danskvand og sodavand på 0,5 liters og 1,50 liters plastikflasker er en stor udfordring. Holdbarheden er 3-5 måneder, hvilket er ekstremt kort tid. Både for forhandlere og forbrugere.

Gode råd til virksomheder og private

Som virksomhed er det vigtigt at have en leverandør, som leverer drikkevarer, med en fornuftig holdbarhed, samt roterer kasserne, således at de nye kasser kommer nederst. Det bør leverandøren gøre som en del af servicen. I som kunde skal være opmærksom på at sætte de nye sodavand forrest i køleskabet.
Ønsker I en seriøs leverandør af øl og vand, skal I bruge Sodavands Kompagniet.